Podcast #15: Dans & Lær: Fra Fugl Til Fugl (2018)

26. september 2022 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

Måske har du aldrig hørt om et band, der hedder Dans & Lær, som i 2018 udgav pladen ”Fra Fugl Til Fugl”, som der er fokus på i denne episode – og som er en fremragende plade. Hvis det er tilfældet, så får du hermed chancen. Og du får samtidig chancen for at blive lidt klogere end du var, inden du trykkede ’play’ på denne episode.

Dans & Lær tog nemlig allerede i 2010 forskud på den seneste folkeskole-reform, fordi de muligvis også havde forstået, at bevægelse fremmer læringen. Så de lavede et album med dansemusik, der var ledsaget af ualmindeligt oplysende tekster om forskellige fugle-arter. Det kan jo godt lyde lidt tørt og docerende, men tro mig; det er det ikke. Det er derimod en fest, både på plader og til koncerterne.

Musikken er elektronisk funderet, primært i form af glad, dansevenlig pop med et twist, men også sine steder med en arv fra krautrock og inspiration fra nogle af de store indenfor den elektroniske musik (fx Eno og Kraftwerk) – og andre steder med lyst sind og sødmefuld vokal. Det er med andre ord rigtig god musik og en plade, man næsten bør eje. Men det er der ikke ret mange, der gør, for selv om Dans & Lær gennem mere end 12 år har spredt vingerne ud over både spillesteder, festivaler og pladebutikker – og har opbygget en ualmindelig trofast fan-skare – så er de altså fløjet lidt under radaren for rigtig mange musik-elskere.

Men det råder Vinylstakken altså bod på nu. Og hvis du – selv med ovenstående in mente – ikke er helt overbevist, så får du i denne episode også lejlighed til at møde bandet, der fortæller om projektet, en glad fan, der vandt Vinylstakkens første konkurrence nogensinde (og som vist tilhører ovennævnte fanskare) og en hel masse af den gode musik. Så det eneste du risikerer er altså at blive lidt glad, samtidig med, at du også bliver klogere.