Booker T. & The M.G.s: Portrait of Booker T. & The M.G.s (1973)

21. april 2021 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

Se; denne gang går de den anden vej! Mon ikke det er nogenlunde sådan jeg har tænkt, da jeg stod på loppemarkedet med Booker T. & The M.G.s album i hænderne og inden jeg hapsede det for en rund tyver?

Ihvertfald er det sådan, det er; på coveret af Portrait of… krydser de fire bandmedlemmer vejen med hinanden i hælene i en pastiche over både Abbey Road og deres egen McLemore Avenue, men denne gang fra højre mod venstre. Og det er jo meget skægt, ikke?

I modsætning til sidstnævnte album spiller Booker og drengene ikke kun Beatles-covernumre på denne compilation, omend både “Something” og det meste af medleyet fra Abbey Road også findes her, men derudover er der blevet plads til både Hendrix  (“Foxy Lady”), The Doors (“Light My Fire”) og ikke mindst et par originalnumre fra gruppens egen hånd.

Faktisk er det lidt ærgerlig, at ikke flere af numrene er egenkompositioner; både den indledende “Heads Or Tails” og “Hip Hug Her” er faktisk fine soulskæringer og demonstrerer hvorfor Booker kunne hitte ti år tidligere med nummeret “Green Onions”. Ellers er her ikke så meget at komme efter; vi bliver ved med soulbaseret instrumentalmusik, og det er såmænd da hyggeligt nok at have kørende i baggrunden mens man spiser, vasker op, støvsuger eller ser Tour de France. Så det kan du jo teste, hvis du har pladen.

Men det har du efter al sandsynlighed ikke; jeg tjekkede lige på det dersens indernet, og selvom man kan finde en hel del om Booker T og deres diskografi rundt omkring, så popper dettet album ikke op ret mange steder. Kun på samler- og købesitet discogs.com kan man finde spor efter det, så jeg kunne godt have en formodning om, at det er en mere eller mindre uatoriseret udgave. Men det er jo fint nok; så bliver det penge værd, den dag de ægte Booker T-fans vil have kompletteret samlingen…