Om Vinylstakken

Vinylstakken handler om plader og dermed musik.

Som en efterhånden ret erfaringsberiget mand har jeg gennem årene opbygget en pladesamling, der er respektabel – uden at være prangende – i omfang, om end ikke nødvendigvis i kvalitet. Smag og behag er jo forskellig, og når samlingen er bygget op over mere end tredive år, bliver en samling også et udtryk for både ejerens egen skiftende smag gennem tiden – og tidens trends og tendenser.

Det betyder også, at det sandeligen ikke er alle pladerne, der bliver spillet lige ofte, og nogle har jeg ikke hørt i efterhånden mange år. Og det har jeg tænkt mig at råde bod på!

Siden her vil derfor være dokumentation for et projekt, der blev påbegyndt i juni 2016 og sikkert vil finde sted over en ret lang periode. Jeg har nemlig tænkt mig at lytte til samtlige mine plader, og derefter anmelde dem her på siden. Og dét skal jo nok blive skægt – ikke mindst for mig selv:-)

Og hvorfor nu det, spørger den opmærksomme læser måske. Og hertil kan jeg kun svare; fordi det er det, jeg vil gøre! Jeg har fået de børn, jeg skal have – og de er blevet store og kræver ikke min opmærksomhed i samme grad som før – jeg har den bolig, jeg ønsker og den bil, jeg skal køre. Jeg har også løbet maraton og færdiggjort projektet om at se samtlige OBs hjemmekampe i én sæson.

Så udover den public service det er, at tilbyde en aldeles subjektiv anmeldelse af hver plade, jeg har stående i samlingen, vil projektet give mig både fylde og indhold i tilværelsen. Og det er jo dejligt…

Disclaimer og retningslinjer
Jeg er ikke kulturskribent – hverken formelt eller uautoriseret. Indlæggene og indholdet af disse sider vil være mine forholdsvis umiddelbare holdninger til pladerne, skrevet på ret kort tid. Skriverierne vil derfor i et ganske stort omfang være dårligt researchede. Jeg vil bestræbe mig på ikke at skrive noget, der er decideret usandt, og jeg vil måske google og ‘wikipediae’ visse facts, men jeg er ikke uddannet journalist og har ikke ansat en fact-tjekker! Den opmærksomme læser, der ved mere om de enkelte plader end jeg, vil med garanti kunne finde både fejl og mangler, og sådan er det. Fejlene er alene mine, eftersom jeg er solo-redaktør på hele skidtet.

Som ægte dogme-mand vil jeg naturligvis opstille nogle retningslinjer for projektet, og de følger herunder:

  1. Pladerne vil blive lyttet til – og anmeldt – i alfabetisk rækkefølge, sorteret efter kunsternavn på gruppen/bandet eller kunstnerens efternavn. (Eller så tæt på, jeg kan komme; The Beatles er sorteret under B – ikke T – og Rickie Lee Jones står af uransagelige årsager i min samling under R. Men sådan er der så meget).
  2. Hvis jeg ejer mere end en plade med det pågældende band/kunstner vil de blive lyttet til efter en sortering, der går på udgivelsesår.
  3. I visse tilfælde vil der blive brudt op på ovenstående. Jeg går til en del koncerter og i mange tilfælde køber jeg en plade med hjem efter koncerten. Jeg vil tillade mig at anmelde disse plader, når det passer mig – typisk kort tid efter koncerten. Hvis jeg en dag sætter en plade på derhjemme, der ikke følger ovenstående, kan jeg også godt finde på at skrive om den, selvom jeg fx ikke er nået til denne i alfabetet.
  4. Anmeldelserne vil ikke følge nogen fast struktur, og vil ikke være anmeldelser i dén genre, man finder i magasiner og dagblade. Eftersom plader – og musik – ofte er ret personlige, kan jeg derimod garantere, at der vil dukke anekdoter og fortællinger op undervejs, som måske siger mere om ejeren end om musikken.
  5. Jeg forbeholder mig retten til, til hver en tid, at indskyde indlæg, der ikke er anmeldelser af pladerne i min pladesamling, men som på den ene eller anden måde er musikrelaterede. Det kan være oplevelser af koncerter, harske indlæg over urimeligheden i, at Father John Misty får for meget spalteplads i forhold til The Unforgettable Youth eller længden på Justin Biebers hår.
  6. Jeg anmelder kun de plader, der er registreret i min samling. Jeg er den lykkelige ejer af en del øvrige plader, der p.t. opbevares i udhus og på loft etc., og det kan være, at disse på et tidspunkt også finder vej til denne side, men det har sgu’ nok lange udsigter.
  7. Jeg har haft en vekslende smag, men i mange tilfælde ejer jeg mere end én plade med den samme kunstner. Hvis man derfor ikke er til David Bowie, vil man måske finde, at hele 17 anmeldelser af Bowie-albums er lige i overkanten, men så må man have tålmodighed indtil vi når videre til fx The Carpenters.
  8. Intet af ovenstående gælder, hvis jeg pludselig får en anden indskydelse til et indlæg. 

God fornøjelse og læselyst. Og skriv endelig i kommentarfeltet, hvis der er noget, du har lyst til at dele. Jeg forbeholder mig retten til at redigere/fjerne kommentarer, der er stødende. Og jeg alene vurderer, hvad der er stødende:-)