For Fuld Musik 15: Various Artists (1985)

22. april 2021 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

Før der fandtes streamingtjenester og disses forslag til aktuel musik, der falder i lytterens smag, kunne man i kasserne hos den lokale pladepusher finde forskellige albums, der samlede op på fx sæsonens store hits.

Et sådant album er For Fuld Musik 15, der udkom i 1985 og som præsenterede os for en række af de sange, der var blevet spillet i radioen og på diskotekerne det år. Og det kan jo være meget godt at eje sådan et album, hvis man fx ikke havde investeret i singlerne dengang, og gerne ville kunne holde en fornuftig fest med lidt god popmusik, som alle kunne forventes at være i stand til at synge med på.

På mere end 30 års afstand er det mest karakteristiske ved netop dette album, at det er påfaldende så få af numrene man genkender – og at det er endnu færre, der holder efter så lang tid. Der er ikke mange blivende klassikere på pladen, der tæller kunstnere som Baltimora, Night Society, Two Of Us og The Flyers.

Der er med andre ord ikke meget at komme efter. Meget af musikken er døgnfluer, og mange af kunstnerne har man hørt meget lidt til både før og efter deres bidrag til denne plade. Det var kun få af sangene jeg nød under gennemlytningen, og selv om der engang imellem dukkede et kort “A-Ha”-øjeblik op (når man genkendte en sang, man havde hørt, men ikke havde kunnet genkende ud fra hverken titel eller kunstener, som de var beskrevet på track-listen), så var det heller ikke en umiddelbar fornøjelse at lytte til.

Jeg springer derfor rask væk videre, mens jeg konstaterer, at denne billige udgave af en hit-opsamling (med sekunda-hits) får lov til at afslutte F-sektionen i pladereolen.

PS: Den trofaste læser skal naturligvis ikke snydes for overblikket, så herunder finder De en komplet liste over de kunstnere og sange, de optræder med, som de findes på albummet. Så kan De jo selv lege “Gæt en sang”.

Duran Duran: A View To A Kill
Kaja: Shouldn’t Do That
Murphy, Murphy & Murphy: We’re Gonna Have Fun
Night Society: Hold Me Tight (Tonight)
Laid Back: One Life (US-Mix)
Baltimora: Woody Boogie
Amii Stewart: Knock On Wood
The Flyers: Kiss That Girl
UB40: I Got You Babe
Princess: Say I’m Your No. 1
Beluis Some: Some People
Sandra: Maria Magdalena
Two Of Us: Blue Night Shadow
Brdr. Olsen: Wings Of An Eagle
Alberte: Mexico