Podcast #12: Janes Rejoice: Views To Keep (1988)

12. august 2022 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

Janes Rejoice udgave i 1988 deres debut-album, Views To Keep. Eller… Det var måske mere et solo-projekt, godt bakket op af en række af tidens bedste musikere som Palle Mikkelborg, Mikkel Nordsø og mange flere.

Søren Nørregaard, frontmand, komponist, sanger og tekstforfatter for Janes Rejoice, skulle et andet sted hen, og det kunne han ikke med sit daværende band, så han fik i stedet hul igennem til pladeselskabet It’s Magic, der troede på ham og gav ham, hvad der var brug for, til albummet. Det kom der en rigtig god plade ud af, næsten svimlende i vellyd på højden af, hvad der var muligt på det tidspunkt, og med luft til himlen og internationalt udsyn.

I denne podcast kan du høre en del af de sange, der måske lidt uretfærdigt blev en smule overset i samtiden, og som efterfølgende måske heller ikke har fået den anerkendelse, de fortjente. Heldigvis sagde Søren Nørregaard selv ja til at medvirke, og fandt vi et hyggeligt sted på Fredriksberg Allé, hvor han – på trods af lidt let modvind i mikrofonen – fortæller om tilblivelsen af albummet og inspirationen bag.