Podcast #13: Kresten Osgood Plays The Organ For You (2022)

31. august 2022 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

Kresten Osgood er en af Danmarks bedste og mest erfarne musikere. Og alligevel er der en vis sandsynlighed for, at du ikke har hørt om ham eller kender hans musik. Men det kan vi jo så heldigvis få rådet bod på nu.

Normalt bevæger Kresten Osgood sig indenfor jazzen og gerne jazz med en vis kant. Selv er han trommeslager, men måske ville det være lige så rammende at kalde ham multi-instrumentalist, band-leder eller kapelmester. Og fordi han er både nysgerrig, legesyg og gerne vil prøve nyt hele tiden, så sker det også, at han bevæger sig udenfor genren.

I år har han fx udgivet en plade, hvor han ikke selv befinder sig bag trommesættet. I stedet har han taget plads ved orglet og har indspillet et funky, swingende album med den meget rammende titel: ”Kresten Osgood: Plays The Organ For You”. Det er en ualmindelig god plade, og den er jeg ret glad for.

Jeg blev også ret glad, da Kresten sagde ja til at medvirke i denne episode, hvor vi fik en god snak om hans vej ind i musikken, hvad der gør jazz specielt, hvad Kresten selv vil med musikken – og hvorfor han midt i sin karriere vælger at kaste sig over orglet og orgelmusikken.