Podcast #14: Janes Rejoice: Flaming Flamingo (1989)

8. september 2022 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

Janes Rejoice’s andet album, Flaming Flamingo tager tråden op fra det første, Views To Keep. Det udkom kun et år efter debuten, og det er tydeligt, at både Janes Rejoice – der i øvrigt har fundet en lidt større fast kerne, sådan rent musikermæssigt, på dette album – har troet på formen fra det første. Og det var nok meget godt.  

Flaming Flamingo er derfor blevet til endnu en rigtig god plade fra Søren Nørregaard og Co. På dét tidspunkt fandtes der vel ikke noget på den danske musikscene, der helt modsvarede Janes Rejoice, og det er derfor svært at finde samtidige, danske fæller i genren. Men hvis man skal forsøge at beskrive det, så er det en god gang begavet indiepop, med fokus på de melodiske elementer, god, ofte fortællende, lyrik og smuk og smidig, dynamisk produktion, centreret omkring først og fremmest nogle gode guitarer, lidt fornuftigt anvendt keyboard og så ellers Søren Nørregaards fine, udtryksfulde vokal

Flaming Flamingo skulle have løftet Janes Rejoice videre ud i verden mod et internationalt gennembrud, men det udeblev desværre. Det – og meget mere – kan du høre Søren selv fortælle om i denne episode.