Working On A Dream kunne lyde som det perfekte slogan for en præsident-kampagne i USA, men selv om Bruce Springsteen var en aktiv fortaler for Barack Obama, så er hans 16. studiealbum fra 2009 næsten blottet for politiske tekster. I stedet fik vi et album, der stikker lidt i nogle forskellige retninger, men hvor fællestrækket kunne siges at være den storladne, næsten grandiose, produktion. Der er kæmpelyd på nogle af pop-sangene – men helt ærligt; er der ikke også lidt langt mellem snapsene?
Det bliver der talt lidt om i denne episode af Bruce Tracks – podcast-serien om Bruce Springsteen og hans 21 studiealbums, hvor værten har fået besøg af den mand, der er årsagen til hans livslange besættelse af Bruce Springsteen. Han hedder Lars Høyer Rasmussen – Svoger-Lars mellem venner – og han tog den dengang kun 11-årige Niklas med til hans første koncert med Bruce Springsteen, og så var hans musikalske skæbne beseglet. Det minde får de naturligvis genopfrisket mens de ihærdigt forsøger at finde frem til kvaliteterne på Working On A Dream.
Men der er noget at komme efter. Der er fx “Outlaw Pete”, sangen, der efter albummets udgivelse blev til en børnebog, og der er “The Wrestler”, der vandt en Globen Globe for bedste sang til en film, på trods af den noget klodsede metafor med en et-benet hund. Og så er der noget, der grangiveligt lyder som om, Springsteen har lånt lidt fra Kiss, og endelig er der en mini-battle, hvor Lars skal forsøge at afgøre, om Springsteens “Supermarket Queen” er en bedre sang om forelskelse i kassedamen end Malurts “Superlove”.
Der er mad andre ord nok at kaste sig over, men spørgsmålet er, om det er nok til, at albummet kan få en karakter, der hæver den op i en foreløbig top-klasse blandt de 6 albums, vi hidtil har behandlet. Lyt med og døm selv.