Podcast #5: Everything But The Girl: Eden (1984)

13. april 2022 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

1980’erne var ikke udelukkende et årti, der bestod af glimmer, pastelfarver, langt nakkehår, synthesizerbaseret musik og forgængelig pop. Det kan man forvisse sig om på mange måder, blandt andet ved at lytte til Everything But The Girls debut-album Eden.

Ben Watts og Tracey Thorn havde mødt hinanden på det nordengelske Hull University, hvor begge allerede forinden havde skrevet kontrakt med det lokale pladeselskab som solister. Sammen forsøgte de sig først med en smooth version af Cole Portes ‘Night And Day’ inden de debuterede med albummet, der på mange måder godt kunne lyde som antitesen af datidig popmusik.

Eden er nemlig noget så sjældent som et smooth jazz- og latininspireret, engelsksproget indie-pop-album. Og ganske vist havde fx Sade også gjort sig udi de mere eksotiske rytmer og kompletteret med horn osv i sin instrumentering, men kombinationen af bossa-nova, jazz, gulvbas, guitar og horn sammen med Tracey Thorns sovekammer-alt gør nu alligevel noget særligt for Everything But The Girl.

Lyt med – og husk, at du altid kan finde hele serien på Apple PodcastGoogle Podcast og Spotify