The Beatles: 1962 – 1966 (1973)

21. april 2021 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

Som jeg husker det, så var denne opsamling, oftest kaldet ‘det røde album’ – sammen med den samtidige udgivelse ‘det blå album’ – blandt nogle af de første Beatles-album, jeg købte. For os, der ikke havde fået The Beatles ind med modermælken var disse albums jo en aldeles glimrende indførsel i hele Beatles produktion – og så slap man for alt det, der ikke havde været udgivet på single.

Det er nemlig en opsamlingsplade, compilation, om man vil, der er tale om her. Og den dækker – som titlen antyder – de tidlige år i Beatles’ karriere, fra Please Please Me  til Revolver. Og bortset fra  “I Feel Fine” havde jeg på de foregående albums hørt det hele indenfor ganske få dage. Med andre ord; ikke meget nyt under solen her, så der er vist ikke rigtig nogen grund til at dvæle ved denne udgivelse.

Men hvis du aldrig har hørt Beatles før, og du er interesseret i den del af deres udgivelse, der skabte deres tidlige berømmelse, kan du jo anskaffe dig den. Jeg har set den ganske billigt på diverse plademesser og loppemarkeder.