The Beatles: Something New (1964)

21. april 2021 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

Nogle gange virker mit såkaldte projekt lidt hjernedødt. Ja, jeg har besluttet mig for at høre samtlige mine plader i alfabetisk rækkefølge, dog uden eventuelle dubletter, men når samlingen nu er et sammensurium af originalt indkøbte plader, gaver, loppemarkedsfund og ‘arv’ fra venner og bekendte, der har opgivet vinyl-formatet, så kan det ikke undgås, at der af og til sker idiotiske ting.

Som nu fx Something New med The Beatles. Albummet er stort set identisk med A Hard Days Night og derudover er der suppleret med tidligere udgivet Beatles-materiale. Således kunne også USA og Tyskland få lov til at høre de nye sange – men hvorfor det ikke kunne ske med den originale UK-udgave er mig lidt af en gåde.

Men nu har jeg så hørt otte af de samme sange, som jeg netop har hørt på A Hard Days Night, Jeg fik så i tilgift lov til at høre “I Wanna Hold Your Hand” i en tysk udgave, der derfor hedder: “Komm, Gib Mir Deine Hand”.

Mission accomplished … So far.