Vinylstakken Special No 5: Bruce Springsteen & The E Street Band Live 1975 – 85

3. oktober 2022 Slået fra Af Thorbjørn Hertz Jensen

Efter udgivelsen af ”Born In the USA” i 1984 var der ingen over eller ved siden af Bruce Springsteen i rockmusikken. Men hvordan følger man sådan en succes op?

Man udgiver naturligvis en fem-dobbelt(!) LP med live-musik fra de efterhånden utallige koncerter, Bruce Springsteen og The E Street Band havde spillet gennem de sidste ti år. På den måde kunne man jo både formidle bagkataloget til alle de nye fans, der var kommet ombord fra 1984 – og samtidig lige fået fortalt, hvor stor en live-kunstner Bruce Springsteen også var.

Men hvordan er Springsteen så live? Og hvad kan vi forvente, når the Boss næste sommer gæster Danmark til to udsolgte koncerter i Parken?

Det fortæller en af de største Springsteen-fans og -kendere i Danmark om i denne podcast. Niklas Bøgh Bonnemose skal nemlig til koncert i København – og det har han prøvet før. 15 gange eller deromkring…

Hør Niklas fortælle om hjørnestenene i en Springsteen-koncert, om Springsteen som vokalist, som cover-artist – og som live-performer i al almindelighed, når vi tager et par solide dyk ned i de ti pladesider og tre timers musik, der er at finde på albummet.